Inredning

Inredning är viktigt i ett hem och inredning kan delas in på många olika sätt, men det kan sammanfattas med saker som förgyller ditt hem så att du kan bo och trivas.

Badrumsinredning är viktigt och det kan göra mycket med små detaljer i ett badrum som behöver bli lite mer inrett. När det gäller badrumsinredning kan du jobba mycket med ljus och handdukar för att skapa ett trevligare badrum att vistas och trivas i.

inredning

Småförvaring är också viktigt när det gäller inredning för att kunna få undan små saker som inte behöver stå framme i ett inrett hem. Det är då bra med lådor och mindre boxar som hjälper dig att kunna ställa undan saker som inte passar att de står framme i ett inrett hem. Att ha bra förvaring i ett hem gör också så att du enklare kan trivas då du inte behöver ha så mycket saker framme i onödan, oftast är en sak för lite än en för mycket när det gäller inredning och kan du förvara onödiga prylar på ett bra sätt så kommer du att trivas mer i ditt hem.

Dekoration är kanske den roligaste biten när det gäller inredning och det finns massa designers som jobbar med dekoration av hem. Dekoration kan vara så enkelt som att man dekorerar med en snygg blomma eller med en inredningsdetalj som kan kosta ofantligt mycket pengar. Dekoration kan ske i form av plast eller glas eller kanske till och med trä som är ett snyggt levande material och som passar bra i många hem.

Dansk design

Det finns från vårt grannland Danmark en hel rad kända lampdesigners som har blivit väl erkända på världens marknad när det gäller design av ljuskällor och belysning.

Den absolut mest kända danska designern när det gäller ljus är Poul Henningssen som har arbetat sin största tid på Louis Poulsen som är ett väldigt känt varumärke i Danmark men även i övriga världen. Han har bland annat gjort ”kotten” som kanske är den mest kända lampan och framförallt designen på lampan som är oerhört vacker. En annan känd dansk designer är Arne Jacobsen som egentligen mest designade möbler och andra inredningsprylar, men även har designat många fina lampor genom åren som har sålts i många exemplar världen över.

Funderar du på att köpa julklappar i form av inredning till en vän, dina föräldrar eller dina syskon och inte vet vad du skall köpa till dem då kan ett tips vara snygg inredning som present. Att köpa en lampa som kan hjälpa din vän i det svenska mörkret som är stora delar av året. En snygg pendellampa eller en bordslampa kanske kan vara något för de flesta människor till deras hem och varför inte ge bort lite ljus i julklapp.inredning1

En stark rekommendation till fina julklappar inom belysningen är de prisbelönta danska designerna och letar du noggrant så kan du hitta lampor i de flesta prisklasser även om Poul Henningsens ”kotte” lampa kanske inte riktigt passar alla plånböcker.

Om du vill hitta en present som din presentmottagare kommer att komma ihåg så är en lampa en smart idé eftersom det är något som man ofta rör vid varje dag och framförallt något som man får energi av varje dag. Lampor finns i många olika former som taklampor, pendellampor, bordslampor, spotlights och väggbelysning/vägglampor.